‘Cinsel terapist’ Buse Aydın’a Ağır Ceza

TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında ‘Psikolog Buse Aydın’ ismiyle bilinen Aydın, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları gibi alanlarda uzmanlığı olmamasına rağmen kendini ‘cinsel terapist’ olarak tanıttığı için cezaya çarptırıldı.

Reklam Kurulu’nun radarına giren Aydın’ın paylaşımları sosyal medyada epey yankı uyandırıyordu.

Kurul, uzmanlığı bulunmamasına karşın kendisini ‘cinsel terapist’ olarak tanıtması nedeniyle Aydın’a 550 bin 59 TL ceza kesti.

İÇERİKLERİNİ KALDIRDI KENDİSİNİ SAVUNDU

Cezayla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Buse Aydın, şunları söyledi:

“Herkese merhabalar arkadaşlar, öncelikle psikolog olmamla ilgili bir problem yok. Bildiğiniz gibi videolarıma hep ‘cinsel terapist’ olarak başlıyordum ancak ‘cinsel terapist’ diye bir unvan olmadığı için cinsel danışman demem gerekiyormuş. Bu birinci ceza nedeni.”

“İkinci ceza nedeni ise vajinismus, erken boşalma gibi hastalık olarak kabul edilen konular hakkında bilgi vermemem gerektiğiymiş çünkü bu konular hekimlerin alanına giriyor.”

“HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMIYOR”

“Dolayısıyla videoları kaldırdık. Bu arada bu videolardan birçok kişi yararlanmıştı. Kanala gelen çok güzel mesajlar vardı.”

“Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmıyor malumunuz. Problem yok, içeriği komple değiştirdik. Yaptığım işte bir değişim olmadı, sadece unvanı değiştirdik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taksim escort